ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ν.Σερρών ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2001 από Ηπειρώτες 1ης και 2ης γενιάς που είναι μόνιμοι κάτοικοι του Ν. Σερρών. Σκοποί του Συλλόγου είναι η διατήρηση, διάδοση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηπείρου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, ώστε οι νέες γενιές να έρθουν σε επαφή με την παράδοσή μας και να γίνουν κοινωνοί της. Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος από την στιγμή της ίδρυσής του δημιούργησε τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών παιδικά και ενηλίκων, από Ηπειρώτες μέλη του Συλλόγου αλλά και φίλους αυτών. Συμμετέχει στη διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων,ημερίδων, πολιτιστικών εκδηλώσεων, συναυλιών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ώρα 19:00.

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

* Εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης Ελληνικών παραδοσιακών χορών του Συλλόγου γίνονται:
Δευτέρα και Τετάρτη 19:00-21:00,
Σάββατο 10:00-13:00
Πληροφορίες - εγγραφές στα γραφεία του Συλλόγου: Εμμ. Ξάνθου 3 και στα τηλ. 23210 63399 και 6944940615.




ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ - ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ













 
 
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 στο κέντρο «Ευ Ζην», ο ετήσιος χορός του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ν. Σερρών.

Σε ένα «Ευ Ζην»  που επικρατούσε το αδιαχώρητο, τα μέλη, οι ενήλικοι χορευτές, οι μικροί χορευτές και οι φίλοι του συλλόγου, διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τη μουσική της κομπανίας του Γιώργου Μπέλλου και τη φωνή του Γιάννη Φάκου.

Η βραδιά ξεκίνησε με την κοπή της βασιλόπιτας και τις ευχές του προέδρου του Πανηπειρωτικού Συλλόγου κου Σίσκα Κων/νου για υγεία, προκοπή και αισιοδοξία για τη νέα χρονιά αλλά και τις ευχαριστίες προς όλους όσοι στηρίζουν τις προσπάθειες του συλλόγου.

Στη συνέχεια, τα παιδικά και εφηβικά χορευτικά τμήματα με την καθοδήγηση της Διαμαντή Παρασκευής και του Κατέρη Κώστα παρουσίασαν στους χορούς: Κλειδωτό, Μενούση, Μπαζαργκάνα, Νερατζιά, Ζαγορίσιο, Γκάιντα, Πουλάκι και Πωγωνίσιο.

Το γλέντι ξεκίνησε με το καθιερωμένο για τα ηπειρώτικα γλέντια μοιρολόι και  οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ηπειρώτες ξεκίνησαν το χορό με το τραγούδι «ξενιτεμένα μου πουλιά στον κόσμο σκορπισμένα».

Η βραδιά κύλησε με αμείωτο κέφι και χορό με ηπειρώτικα τραγούδια και χορούς από το Πωγώνι, το Ζαγόρι, τη Θεσπρωτία, το Μέτσοβο, την Πρέβεζα αλλά και τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Μ. Ασία και τα νησιά που χορεύτηκαν από όλους τους παρευρισκόμενους.

Το γλέντι τελείωσε με τα τραγούδια «τώρα στα ξεχωρίσματα» και «ήρθε ο καιρός να φύγουμε στα σπίτια μας να πάμε» που τραγουδήθηκαν και  χορεύτηκαν από όλους μαζί, χορευτές και μουσικούς, οι οποίοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες