ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ν.Σερρών ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2001 από Ηπειρώτες 1ης και 2ης γενιάς που είναι μόνιμοι κάτοικοι του Ν. Σερρών. Σκοποί του Συλλόγου είναι η διατήρηση, διάδοση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηπείρου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, ώστε οι νέες γενιές να έρθουν σε επαφή με την παράδοσή μας και να γίνουν κοινωνοί της. Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος από την στιγμή της ίδρυσής του δημιούργησε τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών παιδικά και ενηλίκων, από Ηπειρώτες μέλη του Συλλόγου αλλά και φίλους αυτών. Συμμετέχει στη διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων,ημερίδων, πολιτιστικών εκδηλώσεων, συναυλιών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ώρα 19:00.

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

* Εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης Ελληνικών παραδοσιακών χορών του Συλλόγου γίνονται:
Δευτέρα και Τετάρτη 19:00-21:00,
Σάββατο 10:00-13:00
Πληροφορίες - εγγραφές στα γραφεία του Συλλόγου: Εμμ. Ξάνθου 3 και στα τηλ. 23210 63399 και 6944940615.




ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών, στις 8, 9 και 10 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Alexander

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών που συνδιοργάνωσαν ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ν. Σερρών, ο Λαογραφικός Όμιλος Βλάχων & Φίλων «Λαϊλιάς» και η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Χορού υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών, στις 8, 9 και 10 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Alexander.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν 50 φοιτητές και φοιτήτριες της ειδικότητας Ελληνικών παραδοσιακών χορών του Τ.Ε.Φ.Α.Α του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, οι οποίοι συνοδεύονταν από τους καθηγητέςκ.κ Σερμπέζη Βασίλη Αναπληρωτή καθηγητή και Αντιπρόεδρο του ΤΕΦΑΑ του Δ.Π.Θ, Γουλιμάρη Δημήτρη Επίκουρο καθηγητή, Φιλίππου Φίλιππα Λέκτορα και Πίτση Αθηνά καθηγήτρια Φ.Α.

Οι αυριανοί δάσκαλοι παραδοσιακού χορού διδάχτηκαν χορούς της Μικράς Ασίας και της Καππαδοκίας από τον καθηγητή Φ.ΑΚατέρη Κώστα, δάσκαλο χορού του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ν. Σερρών και χορούς των Βλαχοφώνων και των Ντόπιων κατοίκων της περιοχήςτων Σερρών, από τον καθηγητή Φ.Α Τερζή Βασίλη, δάσκαλο χορού του Λαογραφικού Ομίλου Βλάχων & Φίλων «Λαϊλιάς».

Εκτός από τα μαθήματα παραδοσιακών χορών, στον ελεύθερο χρόνο τους, επισκέφτηκαν την πόλη των Σερρών καθώς και τον Προμαχώνα καιτο Άγγιστρο και αναχώρησαν από τις Σέρρες με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη διοργάνωση αλλά και τη φιλοξενία των ανθρώπων των δύο συλλόγων.

Χορεύουμε για τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών

3.500 ευρώ συγκεντρώθηκαν.-Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών αισθάνεται τη βαθιά υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά τους πολιτιστικούς συλλόγους: Λύκειο των Ελληνίδων Σερρών, Λαογραφικό Όμιλο Βλάχων & Φίλων «Λαϊλιάς» Ν. Σερρών, Πανηπειρωτικό Σύλλογο Ν. Σερρών και τον Σύλλογο Ποντίων Επταμύλων «Οι Ακρίτες» για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν μια μουσικοχορευτική εκδήλωση με σύνθημα «Χορεύουμε για τη Βιβλιοθήκη» με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την αποκατάσταση του αμφιθεάτρου «Γεώργιος Καφταντζής».

Η χαρά, ο ενθουσιασμός, το πάθος, η δεξιοτεχνία, το μεράκι ήταν διάχυτα παντού την Κυριακή 3 Απριλίου 2011 στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια» σε μια υπέροχη και απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση που δημιούργησε συναισθήματα ψυχικής ανάτασης σε μυημένους και αμύητους στη λαϊκή μας παράδοση και ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού πανθομολογούμενα ικανοποίησε όλους όσοι την παρακολούθησαν και εκφράστηκαν με τα πιο κολακευτικά λόγια. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, συγχαίρει όλα τα Διοικητικά Συμβούλια, τους χορευτές και τους μουσικούς που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης με σοβαρότητα και υπευθυνότητά και έναν υποδειγματικό επαγγελματισμό χάρη στον οποίο συντηρούν, επεκτείνουν και διαλαλούν τη λαογραφική παράδοση των τόπων καταγωγής τους, από την πόλη των Σερρών σε όλο τον κόσμο. Ευχόμαστε η ευγενική αυτή πρωτοβουλία να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους φορείς και συμπολίτες μας που θα επιθυμούσαν έμπρακτα να εκφράσουν την αγάπη τους για τη Βιβλιοθήκη.

Οικονομικός απολογισμός εκδήλωσης: Εκδόθηκαν χίλια εισιτήρια και διατέθηκαν συνολικά εξακόσια ενενήντα οκτώ προς 5 € έκαστο Τα έσοδα ανήλθαν στο ποσό των τριών χιλιάδων τετρακοσίων ενενήντα ευρώ (3490,00) από το οποίο καλύφθηκαν τα λειτουργικά έξοδα της εκδήλωσης που ήταν: ενοικίαση της αίθουσας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (300,00 €) και τυπογραφική δαπάνη (390,00 €). Το υπόλοιπο ποσό των δύο χιλιάδων οκτακοσίων ευρώ (2.800,00) παραδόθηκε στη Βιβλιοθήκη η οποία εξέδωσε το με αριθμό 11/6.4.2011 γραμμάτιο είσπραξης.

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

Χορεύουμε για τη Βιβλιοθήκη"

23/03/2011

ShareThis
Αύξηση μεγέθους γραμματων Μείωση μεγέθους γραμματων Επαναφορά μεγέθους γραμματων
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΩΣΑΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ
"Χορεύουμε για τη Βιβλιοθήκη"
ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΣΕΡΡΩΝ
Ο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΛΑΧΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΛΑΪΛΙΑΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ
Ο ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΤΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΡΤΟΥ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΦΤΑΝΤΖΗΣ»
ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 11: 30 Π.Μ.
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΕΡΡΩΝ «αστέρια»
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 5
ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΤΟΥ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕΡΡΩΝ
ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες