ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ν.Σερρών ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2001 από Ηπειρώτες 1ης και 2ης γενιάς που είναι μόνιμοι κάτοικοι του Ν. Σερρών. Σκοποί του Συλλόγου είναι η διατήρηση, διάδοση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηπείρου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, ώστε οι νέες γενιές να έρθουν σε επαφή με την παράδοσή μας και να γίνουν κοινωνοί της. Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος από την στιγμή της ίδρυσής του δημιούργησε τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών παιδικά και ενηλίκων, από Ηπειρώτες μέλη του Συλλόγου αλλά και φίλους αυτών. Συμμετέχει στη διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων,ημερίδων, πολιτιστικών εκδηλώσεων, συναυλιών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ώρα 19:00.

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

* Εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης Ελληνικών παραδοσιακών χορών του Συλλόγου γίνονται:
Δευτέρα και Τετάρτη 19:00-21:00,
Σάββατο 10:00-13:00
Πληροφορίες - εγγραφές στα γραφεία του Συλλόγου: Εμμ. Ξάνθου 3 και στα τηλ. 23210 63399 και 6944940615.




4ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ν. Σερρών συμμετείχε με 25 χορευτές και πολλά μέλη του Συλλόγου στο 4ο Αντάμωμα Ηπειρωτών Αν.Μακεδονίας & Θράκης που διοργάνωσε η Πανηπειρωτική Ένωση Δράμας, την Κυριακή 22 Ιουνίου 2008, στις Πηγές Βοϊράνης στο Κεφαλάρι της Δράμας.
Στο Αντάμωμα συμμετείχαν εκτός από τους διοργανωτές και τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Ν. Σερρών και μέλη της Αδελφότητας Ηπειρωτών Ν. Ροδόπης, Της Αδελφότητας Ηπειρωτών Ν.Ξάνθης, της Πανηπειρωτικής Ένωσης Καβάλας, του Συλλόγου Ηπειρωτών επαρχίας Νέστου, της ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης και της Αδελφότητας Μηλέας Κωστάνας. Στις 11:00 έγινε Αρτοκλασσία στην εκκλησία του χωριού και στη συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους επίσημους. Στις 12:30 ξεκίνησε η παρουσίαση Ηπειρώτικων χορών από τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων. Πρώτα το παιδικό χορευτικό τμήμα της Πανηπειρωτικής Ένωσης Δράμας παρουσίασε τους χορούς: Κοντούλα λεμονιά, Μενούσης, Φυσσούνι, Γιατρός. Στη συνέχεια τα χορευτικά της Αδελφότητας Ηπειρωτών Ξάνθης και Ηπειρώτικης Αδελφότητας Ν. Ροδόπης παρουσίασαν τους χορούς: Ξενιτεμένο μου πουλί, Βασιλαρχόντισσα, Βλαχοθανάσης, Φεζοδερβέναγας και τέλος το χορευτικό του Συλλόγου μας και το χορευτικό της Πανηπειρωτικής Ένωσης Καβάλας παρουσίασαν τους χορούς: Στα δυο, Καπέσοβο, Κλέφτες , Καγκέλι.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με γλέντι , χορό και τραγούδι με συμμετοχή όλων έως αργά το απόγευμα. Οι Ηπειρώτες της Αν. Μακεδονίας και Θράκης αποχωρίστηκαν ορίζοντας σαν διοργανωτή του επόμενου Ανταμώματος την Ηπειρωτική Αδελφότητα Ν. Ροδόπης.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σελίδες